Δημόσια πολυιατρεία μετατράπηκαν σε ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ και οι γιατροί σε καθαρίστριες

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ STAR 3/10/2016

Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Αποτέλεσμα εικόνας για πολυιατρειο

Όταν μπήκαμε στο πολυιατρείο του ΠΕΔΥ που βρίσκεται στα Καμίνια από τις εικόνες που αντικρύσαμε νομίσαμε ότι είχε σταματήσει την λειτουργία του εδώ και μήνες.
Όπως βλέπετε στην αυτοψία του Star και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Γκούμα, μισογκρεμισμένοι τοίχοι, σκουπίδια, σπασμένα έπιπλα, διαλυμένες οροφές και ακτινολογικά ιατρεία είχαν μετατραπεί σε αποθήκες. Η έλλειψη καθαριότητας ήταν εμφανής με την πρώτη ματιά.
Και όμως αυτά τα ιατρεία λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση των γιατρών που έχουν μετατραπεί σε καθαρίστριες εδώ και 6 μήνες.  Σε απόσταση αναπνοής από το μικροβιολογικό βρίσκονται οι τουαλέτες.
Οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες… Βρώμικες λεκάνες, βρώμικα πατώματα και κάδοι γεμάτοι απορρίμματα. Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι γιατροί πληρώνουν από την τσέπη τους για είδη καθαρισμού καθώς από την δεύτερη υγειονομική περιφέρεια του Πειραιά ακόμη δεν έχουν πάρει απάντηση για το πότε θα προσληφθούν καθαρίστριες.
Και να ήταν μόνο αυτά. Από τις 7 το πρωί είχε πέσει το σύστημα με το οποίο γράφουν τα φάρμακα στους ασθενείς. Η ταλαιπωρία τεράστια για τους ηλικιωμένους ανθρώπους που όπως είπαν χαρακτηριστικά δεν πήγαν το πρωί στην πορεία των συνταξιούχων γιατί ήλπιζαν ότι θα τους έγραφαν σήμερα τα φάρμακα.
Πήγαμε και στο πολυιατρείο στην Αγία Σοφία του Πειραιά. Οι εικόνες που καταγράψαμε στο μικροβιολογικό ιατρείο αλλά και σε τουαλέτες απλά επιβεβαίωσαν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η υγεία καθώς και εδώ δεν υπήρχαν καθαρίστριες με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να τις αναπληρώνουν.

Σχόλια